4.1.2012

Lunds universitet väljer Summon Discovery söktjänst

Lund universitet, som enligt Times Higher Education 2011/2012 rankas som det mest heltäckande universitetet i Skandinavien, har valt Summon som primär sökmetod på sin webbplats. Lunds universitet är ett av Sveriges främsta forskningsuniversitet och universitetet främjar aktivt en öppen tillgång till all vetenskaplig information. I linje med denna mission har Summon Discovery söktjänst implementerats för att ge online access till vetenskapligt forskningsmaterial.

Christel Smith, chef för det digitala biblioteket vid Lunds universitet, säger i ett pressmeddelande från Serials Solutions att de anställda har imponerats av den snabba och smidiga implementeringsprocessen. Genom införandet av Summon Discovery söktjänst kommer universitetet att kunna erbjuda omedelbar tillgång till sina omfattande elektroniska resurser.

Summon är en söktjänst från Serials Solutions. Summon har fått ett varmt mottagande i de skandinaviska länderna och tjänsten har införts på flera institut för högre utbildning i Sverige. 2010 valde Chalmers tekniska högskola Summon som sin söktjänst och Blekinge Tekniska Högskola implementerade tjänsten under våren 2011. Tjänsten har välkomnats tack vare det användarvänliga gränssnittet, de tydliga och relevanta sökresultaten samt den enkla implementeringsprocessen.

LM Informationstjänst är förmedlare av Serials Solutions produkter, bland annat Summon, i norra Europa. Mer information om tjänsten får du på vår hemsida, eller kontakta oss för ytterligare information.

Kontaktinformation:

Zahra Touil
Marknadschef
Direkt nr: 08-522 95 882

LM Informationstjänst

LM Informationstjänst är den ledande leverantören av informationstjänster och prenumerationer i Nordeuropa. Bland våra kunder finns universitets- och forskningsbibliotek, sjukhus och medicinska bibliotek, allmänna bibliotek, offentliga och privata organisationer samt företag och deras informationstjänster. Vi erbjuder våra kunder prenumerationstjänster, tjänster för användning och administration av e-resurser, e-bokstjänster och databastjänster. Våra tjänster stärker kundernas kostnadseffektivitet och sparar tid i informationshämtningen, samtidigt som de ökar användningen av e-resurser.

LM Informationstjänst grundades år 1972 och hörnstenarna som företagets verksamhet bygger på är den yrkeskunniga kundservicen och de avancerade tekniska lösningarna som bolaget erbjuder. LM Informationstjänst har kontor i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Storbritannien och Nederländerna. Vi betjänar kunder i mer än 20 olika länder.