Summon - världens mest använda Discovery söktjänst

Summon används av mer än 200 bibliotek och organisationer runt om i världen. I Sverige har hittills fyra bibliotek valt Summon och den enkla samt snabba implementeringen har uppskattats högt av såväl personal som slutanvändare. Studenterna och forskarna välkomnar Summon, som kvickt söker igenom bibliotekets alla källor och levererar tillförlitliga resultat på ett åskådligt sätt.

Det som varit avgörande för kunder är Summons google-liknande sökegenskaper och dess intuitiva fasettfunktioner, vilket ger slutanvändarna ett enkelt och användarvänligt verktyg samt höjer bibliotekets status.

Summon har t.ex. fulltextsökning av HathiTrust Collection, Web of Science servicen tillgänglig via Summon. Chalmers tekniska högskola är igång med sitt test vad gäller export av data från SFX direkt in i Summon's administrationsportal 360 Core. De räknar med att kunna förlita sig på exportfunktionen som de utvecklat fullt ut efter sommaren.

Summon mottog pris för Årets bästa sökprodukt på prestigefulla CODiE Awards i San Francisco under maj 2011. CODiE Awards är branschorganisationen Software and Information Industry Association's årliga prisgala, vars jury består av branschexpertis. Läs mer om detta på www.siia.net/codies/2011.

Läs mer om Summon.